Ana Sayfa EREĞLİ, EREĞLİ BELEDİYESİ 11 Mart 2024 36 Görüntüleme

Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi Ereğli’de

Ereğli Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu’nun katılımlarıyla Ereğli Belediyesi Kültür Merkezi’nde, Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı, kahraman askerlere ait eşyalar ile kullanılan mühimmatın yer aldığı “Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi” açılışı gerçekleştirildi.

“BU VATAN PARAYLA SATIN ALINMIŞ BİR VATAN DEĞİL, BİN YILDIR ANADOLU TOPRAKLARINDAYIZ KANLARIMIZLA SULADIK VATAN YAPTIK, KANLARIMIZLA SULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Programda kısa bir konuşma yapan Başkan Oprukçu: “Belediyemizin Kültür Merkezi’nde Gezici Çanakkale Müze Sergisi’nin açılış törenini gerçekleştirdik. Çanakkale Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından bir tanesi, yiğitlerimizin kanlarıyla sulanmış bir vatan toprağı. Alınması gereken dersler var hem şehitlerimizi rahmetle analım. Bu vatan parayla satın alınmış bir vatan değil, bin yıldır Anadolu topraklarındayız kanlarımızla suladık vatan yaptık, kanlarımızla da sulamaya devam edeceğiz. Çok başarılı olmaya mecbur değil, mahkum olduğumuzu idrak edeceğiz. Çünkü başarılı olmadığımız, bir ve beraber olmadığımız takdirde Anadolu topraklarında bizi vatansız koymak için ellerinden geleni yapmaya hazır düşmanlar var. Allah düşmanların şerrinden hepimizi saklasın. Çanakkale Savaşı’nda verilen destansı mücadeleyi ve kahramanlıkları yeni nesillere aktarmak için Türkiye’mizi gezen Gezici Çanakkale Müze Sergisi’nde emeği geçen herkese ve katılım sağlayan öğretmenlerimize, öğrencilerimize, hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca müze görevlilerince Çanakkale Savaşları’ndaki kahramanlıklar ve yaşananlar hakkında bilgilendirmenin de yapıldığı sergiyi, öğrencilerimiz ve hemşerilerimiz 10 gün boyunca ziyaret edebileceklerdir” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle
sanalbasin.com üyesidir
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster