Ana Sayfa HALKAPINAR 10 Ekim 2023 971 Görüntüleme

Kış Aylarının Vazgeçilmez Lezzeti ”Yapımına Başlandı”

Halkapınar’da yöresel yiyeceklerinden olan kış aylarının olmazsa olmazı cevizli bandırmaların yapımına başlandı.
Son baharın gelmesiyle birlikte işe koyulan Halkapınar halkı, cevizli bandırmanın yapımı için kolları sıvadı.
Halkapınar’da yöresel yiyeceklerden biri olan cevizli bandırma mesaisi her yıl olduğu gibi bu yılda başladı.

Her yıl bu aylarda yapımına başlanan cevizli bandırma kış sofralarının vazgeçilmez yiyeceklerinin başında geliyor.

Halkapınar Osmanköseli Mahallesinde her yıl cevizli bandırma yapan Hülya Şengün, cevizli bandırmanın kış sofralarının olmazsa olmazlarından biri olduğunu dile getirdi.
Cevizli bandırmanın üzüm şiresi, ceviz, un, nişasta ile yapıldığını anlatan Hülya Şengün, cevizli bandırmanın lezzet oranı oldukça yüksek doğal bir yiyecek olduğunuda ifade etti.
Ayrıca Cevizli bandırmanın çocukların beslenmesinde oldukça önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Şengün, bu sebeple bu ürünlerin güvenle tüketilebileceğini söyledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle
sanalbasin.com üyesidir
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster