11 ayın sultanı Ramazan ayında, Osmanlıdan günümüze kadar uzanan ve sofraların vazgeçilmezi lezzeti olan ramazan pidesinin üretimi için fırıncıların mesaisi hız kazandı.
Ereğli’de Ramazan ayı dolayısıyla fırınlardaki hareketlilik arttı.
Her yıl Ramazan ayında geleneksel hale gelen ve fırınlarda özel olarak pişirilen ramazan pideleri Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanırken, vatandaşların ise vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.
Gece saatlerinde pide hamuru un, tuz ve mayanın karışımı ile hazırlanan hamurlar dinlenmeye bırakılarak kabarması sağlanıyor.
Hamurların pişirilmeye hazır hale gelmesinin ardından ustalar, beze için kolları sıvıyor ve hamurlar ince bir işçilikten geçiriliyor. Daha sonra pişmesi için hamurlar taş fırına sürülüyor.
BAŞKAN ALTAY SELÇUKLU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, okul ziyaretleri kapsamında Selçuklu Mesleki ve TeOsmanlıdan günümüze meşe odununda pişirilen lezzet: pide
Yorumlar
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
18.11.2024 | Ereğli’de Bugün Vefat Edenler
-
EREĞLİDE KUMAR OPERASYONU
-
12.11.2024 | Ereğli’de Bugün Nöbetçi Eczaneler
-
08.11.2024 | Ereğli’de Bugün Nöbetçi Eczaneler
-
Ereğli’de Operasyon Çok Sayıda Gözaltı
-
06.11.2024 | Ereğli’de Bugün Nöbetçi Eczaneler
-
EREĞLİ’DE KUMAR OPERASYONU
-
04.11.2024 | Ereğli’de Bugün Nöbetçi Eczaneler
-
Muhtar Ufuk Başkocagil Son Yolculuğuna Uğurlandı
-
Ereğli’de Facia Tır Önüne Geleni Biçti
-
Ereğli’de Trafik Kazası Biri Ağır 2 Yaralı
-
EREĞLİ’de EMNİYET VE JANDARMANIN HAFTALIK DENETİMLERİ AÇIKLANDI