Halkapınar’da yöresel yiyeceklerinden olan kış aylarının olmazsa olmazı cevizli bandırmaların yapımına başlandı.
Son baharın gelmesiyle birlikte işe koyulan Halkapınar halkı, cevizli bandırmanın yapımı için kolları sıvadı.
Halkapınar’da yöresel yiyeceklerden biri olan cevizli bandırma mesaisi her yıl olduğu gibi bu yılda başladı.
Her yıl bu aylarda yapımına başlanan cevizli bandırma kış sofralarının vazgeçilmez yiyeceklerinin başında geliyor.
Halkapınar Osmanköseli Mahallesinde her yıl cevizli bandırma yapan Hülya Şengün, cevizli bandırmanın kış sofralarının olmazsa olmazlarından biri olduğunu dile getirdi.
Cevizli bandırmanın üzüm şiresi, ceviz, un, nişasta ile yapıldığını anlatan Hülya Şengün, cevizli bandırmanın lezzet oranı oldukça yüksek doğal bir yiyecek olduğunuda ifade etti.
Ayrıca Cevizli bandırmanın çocukların beslenmesinde oldukça önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Şengün, bu sebeple bu ürünlerin güvenle tüketilebileceğini söyledi.