Ana Sayfa EREĞLİ 6 Haziran 2024 161 Görüntüleme

NEÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ ”ÇEVRE ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ”

Dünya çevre gününde, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği 3.sınıf öğrencileri tarafından Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. R. Filiz Ağmaz öncülüğünde “Gelecek Nesillere Temiz Bir Dünya: Sıfır Atık ” temalı çevre şenliği düzenlendi.

Atık azaltma ve geri dönüşüm konularında bilinçlenmek için Ereğli Emine Rasim Çalışkan Anaokulu bahçesinde bir araya gelen çocuklar, ebeveynler ve üniversite öğrencileri geleneksel çocuk oyunları, müzik, drama ve skeçlerle eğlenmenin yanı sıra sıfır atık hareketini vurgulayan çeşitli atölyelere de katıldılar.

Atölyelerde geri dönüştürülebilir malzemeler ile çeşitli oyuncak ve müzik aleti, organik boya ile oyun hamuru, tohum ekimi, kağıt hamuru yapımı, resim atölyesi, ekoprint ve ayraç tasarımı gibi geri dönüşümün pratik yollarını öğrenmek ile ilgili etkinlikler yapan katılımcılar atık malzemeleri yeniden nasıl kullanabileceklerini, geri dönüşümün önemini ve çevreye zarar veren atıklardan nasıl kaçınılabileceğini öğrendiler.

Şenliğin en etkileyici yanının, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakma arzusuyla çocukların ebeveynleriyle birlikte atık azaltma çabalarına katılarak, sıfır atık felsefesini günlük yaşamlarına entegre etmeye başlamaları olduğunu vurgulayan Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. R. Filiz Ağmaz şunları söyledi; “Bu çevre şenliği, sıfır atık hareketine olan destek ve bağlılığın bir göstergesi olarak, gelecek için umut verici bir adım attı. Temiz bir çevre için birlikte çalışmaya devam ederek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma yolunda ilerlemeye kararlıyız. Umuyoruz ki çevre şenliğimiz zamanla büyüyecek ve Ereğli için bir festival havası kazanacaktır. Öncelikle bizden desteklerini esirgemeyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Geliştirme Vakfı (NEVA) Başkanı Prof. Dr. Sayın Cem Zorlu hocamıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu önemli etkinliğin hayata geçmesinde destekleriyle yanımızda olan Ereğli Emine Rasim Çalışkan Anaokulu müdiremiz Yasemin Sevimli’ye, öğretmenlerimize, personellerimize, katılım sağlayan velilerimize ve en kıymetli varlıklarımız çocuklarımıza da teşekkür ederiz. Ayrıca gösterdikleri özveri ve emek için bütün öğrencilerime teşekkür ediyorum. Belirtmek isterim ki onlar geleceğimiz çocuklarımıza birer ışık olacaklar. Onlarla gurur duyuyorum.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle
sanalbasin.com üyesidir
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster