Ana Sayfa TÜRKİYE 29 Mayıs 2024 131 Görüntüleme

Ehliyet’te Yeni Düzenleme ”İşte Tüm Detaylar”

Yılın ilk aylarında Meclis’ten geçen düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc’ye kadar motosiklet kullanabilmesinin sınavsız şekilde önü açılırken, Türkiye’deki milyonlarca sürücüye ilişkin yeni uygulamaların detayları netlik kazanmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz yıllarda yapılan değişiklikler ile birçok ehliyet sınıfı için yaş şartlarında düzenlemeye gidilmişti. Örneğin D sınıfı ehliyet için gereken 26 yaş şartı 24’e çekilirken, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için yaş sınırı 16’ya indirilmişti.
Ağır motosiklet kullanmak isteyenler için ise A sınıfı ehliyetlerde minimum yaş sınırı 20 olarak belirlendi.

YENİ DÜZENLEME İLE EHLİYETLERİN KAPSAMI GENİŞLEYECEK

Milyonlarca sürücüyü sevindiren bu flaş kararla birlikte, B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş bir araç yelpazesi sunulmuş ve ulaşımda çeşitliliğin artması amaçlanmıştı.
İddialara göre, düzenlemede kapsamı genişletmeye hazırlanan yetkililer, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc’lik taşıtları kullanarak şehir içi ulaşımlarını daha pratik ve ekonomik bir şekilde gidermelerinin ardından ek maddeleri kabul etmeye hazırlanıyor. B sınıfı ehliyete sahip sürücülerin herhangi bir sürücü kursundan “motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması” şartının yeterli görüldüğü yeni düzenlemenin ardından, A2 sınıfı motorların da ilerleyen tarihlerde bu düzenlemenin kapsamına dahil edileceği iddia edilmekte.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle
sanalbasin.com üyesidir
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster