Ana Sayfa TÜRKİYE 14 Haziran 2023 1760 Görüntüleme

Yaz Bekleyenlere Kötü Haber 46 Gün Uyarısı Geldi


Meteoroloji, 14 Haziran hava durumu raporunu yayınladı. 20 kent için sarı kodlu uyarı var. Yaz bekleyenlere ise haber Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi’nden geldi.

İklim dengesizliği tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini gösteriyor. Türkiye’de yaz aylarına girilmesiyle birlikte vatandaşlar, havaların ne zaman ısınacağını merak ediyor.

Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) değerlendirmelerine göre Türkiye’de 46 günlük periyotta havalar normalden serin olacak. Batı ve iç bölgelerde ortalama üzeri yağışlar beklenirken birçok bölgede kuraklık etkisini gösterecek.

ECMWF ENS önümüzdeki 46 günlük periyotta Türkiye’nin çok büyük bölümü normalden biraz serin ve batı-iç bölgeleri ortalama üzeri yağışlı geçecek. Geri kalan bölgeler kurak geçebilir.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji, 14 Haziran hava durumu raporunu yayınladı. 20 kent için sarı kodlu uyarı yapılırken yağışların; Sivas, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Konya, Karaman, Aksaray, Çankırı, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara, Tokat, Amasya, Çorum ve Ordu çevrelerinde, sağanak ve gök gürültülü sağanak olması bekleniyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle
sanalbasin.com üyesidir
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster