Ana Sayfa EREĞLİ 13 Haziran 2023 1703 Görüntüleme

DSİ Önemsemiyor Vatandaşlar Tedirgin

Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Kutören Mahallesinde etkili olan sağanak yağışlardan dolayı meydana gelen seller, mahallede risk oluşturmaya başladı. Mahalle yakınlarındaki dağdan sel ile birlikte inen büyük taş ve kaya kütleleri, mahallede yaşayan vatandaşların can güvenliği açısından da tehlike oluşturuyor. Mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri, sel sularının önlenmesi için sel suyu tahliye kanalının yapılmasını istiyor
-DSİ Talepleri Önemsemiyor. Ölçüm Yapılarak Sürekli Erteleniyor-
Kutören Mahallesinin hemen yanıbaşında buluna Karacadağ bölgesinden, yağışlar sonrası mahalleye sel geldiğini ve gelen sel sularının da beraberinde büyük taş ve kaya kütlelerini de sürüklediğini ifade eden mahalle muhtarı Özcan Kardaş, “Sel suları ile birlikte inen büyük taş ve kaya kütleleri buradaki evleri ve yapıları tehdit ediyor. Bugüne kadar bu durumları kayıpsız atlattık ancak bu durum her geçen gün daha da büyüyen bir tehlike haline geliyor” dedi.
Mahalleye tahliye kanalının yapılması için DSİ’den birçok kez talepte bulunduklarını da ifade eden muhtar Özcan Kardaş, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a ve Konya Valisine de konuyu dilekçelerimiz ile birlikte ilettik. Bakanımız konuyla ilgilenilmesi talimatını verdi ancak DSİ, iki yıldan fazla süredir, bölgede ölçüm yapıyoruz diyerek konuyu erteliyor. Biz, mahallemizde tahliye kanalının, can ve mal kayıpları yaşanmadan, bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle
sanalbasin.com üyesidir
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster