Ana Sayfa EREĞLİ 22 Temmuz 2022 339 Görüntüleme

Mesleğe Ömrünü Veren Ustalar

Ereğli’de 2009 yılından bu yana pasta ve tatlı imaları ve satışı üzerine marka haline gelen “Pastacım” işletmesi sahibi 41 yaşındaki Halil Yılmaz, mesleğinin baba mesleği olduğunu söyledi ve başarılarının da baba vasiyetine dayandığını anlattı. Mesleğe, ilkokulda iken babasının yanında dondurma sütü kaynatarak başladığını söyleyen Halil Yılmaz, babasının tavsiyelerini halen kendisine ilke edinmesi sayesinde marka haline geldiklerini ifade etti.
İlkokulu yarıda bırakarak Çumra’dan Karaman’a iş bulmak için giden, Karaman otogarında bir pastanede bulduğu işte uzun süre çalışan, daha sonra Konya’da bir pastanede çalışan babasının, Çumra’ya dönerek Çumra’da pastane açması ile babasının yanında meslek hayatına başlayan Halil Yılmaz, birçok işletmede çalışarak kendisini geliştirdikten sonra 2009 yılında kendi imalathanesini açarak Ereğli halkının damak tadına hitap etmeye başladı.
İş hayatında inişli çıkışlı dönemlerden de geçen ve bugünkü işletmesini sıfırdan başlayarak büyüten Halil Yılmaz, mesleğindeki başarısının püf noktalarını Ereğli Gündem ve Ereğli Ajans’a anlattı.

Meslekteki başarısının temelinde babasının tavsiyelerinin yattığını anlatan Yılmaz; babasının meslek ile ilgili olarak vasiyet niteliğindeki tavsiyelerini kendisine ilke edinerek iş hayatını sürdürdüğünü belirtti.
Kendisi gibi bir pasta ve tatlı ustası olan babasının, “Kendinizin yemediği tatlıyı başkasına yedirmeyin” “Terazide hiçbir zaman eksik tartmayn, fazla tartın” şeklindeki tavsiyeleri ile çalışma prensiplerini oluşturarak kendisine yol çizen Halil Yılmaz, “Niyet halis olduktan sonra Allah size tüm kapıları açıyor. Ben, çocukluğumda babamın yanında çırak olarak başladığım mesleğimde zorlu süreçlerden geçtim ama bu süreçleri atlattım. Küçük yaştan itibaren babamın yanında hayatı öğrenmiş olmam, bu zorlukları aşmamda bana büyük kolaylık sağladı. O yüzden ben de, iki çocuğumu, hayat şartları ile tanışsınlar diye yanımda yetiştiriyorum” dedi.
Sektör ile ilgili olarak değerlendirmelerini de aktara Halil Yılmaz, “Biz, kendimiz üretip kendimiz satıyoruz. Bizim meslekte işine önem verir, çizgiyi bozmadan yürürsen karşılığını alırsın. Neticede insanların damak tadına ve sağlığına hitap eden bir sektör. Temizliğe, titizliğe, kaliteye önem verdikçe, bu meslek insana ihanet etmez. Biz, b çizgiden bugüne kadar hiç ayrılmadık ve Ereğli’nin her kesiminden müşterilerimizden tam puan alarak üretim mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle
sanalbasin.com üyesidir
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster