Ana Sayfa EREĞLİ BELEDİYESİ 6 Haziran 2022 205 Görüntüleme

2 Milyon 700 Bin Fide Toprakla Buluşuyor


Ereğli Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesinin birlikte gerçekleştireceği proje ile Adabağ Mahallesinde başlatılacak olan organik tarım için ilk fideler dikildi.

Adabağ Mahallesinde bulunan 5 milyon 300 bin metrekarelik araz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un oluru ile Ereğli Belediyesine tahsis edilmiş, Ereğli Belediyesi de geçtiğimiz aylarda Necmettin Erbakan Üniversitesi ile protokol imzalayarak, Ereğli Ziraat Fakültesi ile arazi üzerinde organik tarım yapma kararı almıştı.

Adabağ Mahallesindeki organik tarım alanında bugün ilk fidelerin dikimine başlandı. Domates, Biber, Kavun, Karpuz gibi toplamda 2 milyon 700 bin fidenin toprakla buluşacağı çalışmada, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu da işçilerle birlikte fide dikimi yaptı.

Organik tarım alanında dikilen fidelerin Ereğli üretimine büyük katkı sağlayacağının altını çizen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, burada yapılan tarımın Ereğli halkı için olduğunu, Ereğlili vatandaşlar için başlatılan bir proje olduğuna vurgu yaptı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle
sanalbasin.com üyesidir
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster