11 ayın sultanı Ramazan ayında, Osmanlıdan günümüze kadar uzanan ve sofraların vazgeçilmezi lezzeti olan ramazan pidesinin üretimi için fırıncıların mesaisi hız kazandı.
Ereğli’de Ramazan ayı dolayısıyla fırınlardaki hareketlilik arttı.
Her yıl Ramazan ayında geleneksel hale gelen ve fırınlarda özel olarak pişirilen ramazan pideleri Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanırken, vatandaşların ise vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.
Gece saatlerinde pide hamuru un, tuz ve mayanın karışımı ile hazırlanan hamurlar dinlenmeye bırakılarak kabarması sağlanıyor.
Hamurların pişirilmeye hazır hale gelmesinin ardından ustalar, beze için kolları sıvıyor ve hamurlar ince bir işçilikten geçiriliyor. Daha sonra pişmesi için hamurlar taş fırına sürülüyor.
Çağrı cihazı gibi cep telefonları da patlar mı?
Siber Güvenlik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Şenol, Lübnan'daki olaydan yola çıkarak vatandaşların ‘cep teOsmanlıdan günümüze meşe odununda pişirilen lezzet: pide
Yorumlar
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
EREĞLİ’de EMNİYET VE JANDARMANIN HAFTALIK DENETİMLERİ AÇIKLANDI
-
Emniyet Müdüründen Ereğli’ye Veda Mesajı
-
EMNİYET VE JANDARMANIN 2 HAFTALIK DENETİMLERİ AÇIKLANDI
-
Ereğli’de Kaza 10 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti
-
Atatürk Kültür Parkında Ağaç Devrildi
-
Ereğli’de Trafik Kazası 1 Kişi Hayatını Kaybetti
-
Öğretmen Abdurrahim İlk Okulu Yıkılıyor
-
EMNİYET VE JANDARMANIN HAFTALIK DENETİMLERİ AÇIKLANDI
-
Ereğli / Halkapınar Yolunda Kaza
-
Ereğli’de Cinayet
-
Ereğli’li Asker Şehit Düştü
-
Ereğli’de Feci Kaza 1 Kişi Hayatını Kaybetti