BAŞKAN ALTAY SELÇUKLU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

BAŞKAN ALTAY SELÇUKLU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, okul ziyaretleri kapsamında Selçuklu Mesleki ve Te
Ana Sayfa EREĞLİ 12 Nisan 2022 316 Görüntüleme

Osmanlıdan günümüze meşe odununda pişirilen lezzet: pide

11 ayın sultanı Ramazan ayında, Osmanlıdan günümüze kadar uzanan ve sofraların vazgeçilmezi lezzeti olan ramazan pidesinin üretimi için fırıncıların mesaisi hız kazandı.
Ereğli’de Ramazan ayı dolayısıyla fırınlardaki hareketlilik arttı.
Her yıl Ramazan ayında geleneksel hale gelen ve fırınlarda özel olarak pişirilen ramazan pideleri Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanırken, vatandaşların ise vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.
Gece saatlerinde pide hamuru un, tuz ve mayanın karışımı ile hazırlanan hamurlar dinlenmeye bırakılarak kabarması sağlanıyor.
Hamurların pişirilmeye hazır hale gelmesinin ardından ustalar, beze için kolları sıvıyor ve hamurlar ince bir işçilikten geçiriliyor. Daha sonra pişmesi için hamurlar taş fırına sürülüyor.

Bir yiyecek ve iç mekan görseli olabilir
Bir yiyecek ve iç mekan görseli olabilir
Bir yiyecek görseli olabilir
Bir yiyecek görseli olabilir

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle
sanalbasin.com üyesidir
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster